Gegratineerde schol met dillemayonaise

Bereiding

Verwarm de grill voor. Spoel de scholfilets af en dep ze droog. Bestrooi de scholfilets met peper en zout en leg ze naast elkaar in een lage ovenschaal. Verdeel de helft van de boter in kleine blokjes over de vis. Zet de visschotel onder de grill. Gril de scholfilets 3 minuten. Verkruimel het witbrood zonder de korsten. Meng het broodkruim met de kaas. Verdeel dit mengsel met de rest van de boter in blokjes over de vis. Zet het gerecht weer onder de grill en rooster het in 3 minuten goudbruin en gaar.

Meng voor de dillemayonaise mayonaise met 1 geperst teentje knoflook, versgehakte dille, citroensap en fijngehakte augurk. Presenteer de dillemayonaise erbij.

Lekker met een aardappel-komkommersalade met bieslook of op een groentebedje van roergebakken reepjes wortel, prei en knolselderij.

Ingrediënten

  • 4 ontvelde scholfilets (ca. 500 gram)
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels versgehakte dille
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 augurken
  • 40 gram boter
  • 2 sneetjes oud witbrood
  • 75 gram belegen geraspte kaas
  • zout en peper