Douwe Hellinga had aan de Noorderstreek op Schiermonnikoog een kleine kraam met haring, gebakken visjes, patat en frisdrank. Toen hij in 1972 plotseling kwam te overlijden, zetten zijn kinderen de zaak voort. Het assortiment werd met meer soorten vis uitgebreid en de klantenkring groeide.

Na een tijd in de kleine kraam gewerkt te hebben, viel de keus op een nieuwe kraam. De nieuwe kraam was voorzien van meer gemakken en voldeed goed. Na een groot aantal jaren op de Noorderstreek gestaan te hebben, werd het toch weer tijd voor een grotere kraam. De oude kraam werd echter niet verkocht.

De nieuwe kraam, die tevens op de Noorderstreek kwam te staan verving de oude mobiele kraam. De mobiele kraam werd echter nog steeds gebruikt. Deze werd gebruikt op de steiger, waar de veerboot aankwam. Ook tijdens de open markten op Schiermonnikoog deed de kraam dienst.

In 1993 was de bouw van het pand aan de Noorderstreek gereed, met volop ruimte voor het brede assortiment. In het jaar 2000 werd het gebouw weer verbouwd tot het huidige interieur. Vanaf 2015 staat kleinzoon Douwe Hellinga samen met zijn vader aan het roer  van de zaak. Een grote klantenkring weet het bedrijf inmiddels te vinden. Ook u bent van harte welkom! Tot ziens!